Zamieszczone przez Maru 123
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez EnriquezOpisz może na czym polega ten test palca. Pracując z Colli 476 odnoszę wrażenie, że zaczynam polerować za szybko,
Ogólnie sealentom pozwala sie dobrze wysschnąc i dopiero je poleruje. Natomaist woski naturalne lub semi naturalne (a takim jest Colli 467) poleruje się tuż przed samym wyschnięciem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Karchera możesz wykorzystać do przygotowania lakieru pod wosk(mycie), resztę i tak trzeba zrobić ręcznie. Możesz sobie kupić pianownicę i aktywną pianę do wstępnego mycia. Dalej i tak trzeba wykonać:
Mycie ręczne -> Glinka -> Cleaner -> Wosk
Komentarz
-
-
Jako, że jestem leniwy,przeleciałem auto politurą (market) oraz woskiem w płynie (Turtle Wax). Do tego mleczko do środka.
Efekt piorunujący jak za zestaw za 75zł. Lakier i plastiki odżywione. Brak zacieków na plastikach (u mnie zwykle normalka po woskowaniu)
Na pewno z Waszymi propozycjami nie może stanąć w konkury , ale dla mnie taki zestaw jest w zupełności wystarczający,
Na kolejny raz dokupię glinkę. Mam nadzieję, że nie uszkodzę lakieru. :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pandzikMam nadzieję, że nie uszkodzę lakieru.
a tak BTW pandzik, bez zdjęć się nie liczy :twisted: :twisted: :twisted: wklejaj fotosy ze swojej pracy :szeroki_usmiechPozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Gość
pewnie wielu zna, ale kilka osob napewno nie, polecam, nie drogie i dobre. wydajne, ladnie pachnie i dobrze czysci, w firmowce tygodniowy smar z bardzo porowatych plastikow starlem odrazu.
Komentarz
-
1. Jak usunac plamki po wyschnietej twardej wodzie z szyb? Robie prosty test: obleje auto woda, nie scieram a zostawiam do wyschniecia. Potem na szybie mam plamki i niczym nie moge tego usunac :evil:
2. Ktos sie decydowal juz na CQuartz?VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idas1. Jak usunac plamki po wyschnietej twardej wodzie z szyb? Robie prosty test: obleje auto woda, nie scieram a zostawiam do wyschniecia. Potem na szybie mam plamki i niczym nie moge tego usunac :evil:
a w jakim celu robisz ten test ??
Komentarz
-
-
Maru 123, Hmmmm skoro stwierdzil ze zostaja plamy po wodzie to raczej jest,a tak nawiasem mowiac to zawsze po wodzie zostaja mniejsze badz wieksze slady z racji ze do wody przywiera jakis tam mikro kurz nim ta kropla odparuje,a jak juz odparuje to wlasnie ten osad jest pieknie na sieplo wgrzany dlatego tak go ciezko usunac,pomijam juz dzialenie soczewki z kropli wody na ktora bezposrednio dzialaja promienie sloneczne
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrzej Z.Zamieszczone przez idas1. Jak usunac plamki po wyschnietej twardej wodzie z szyb? Robie prosty test: obleje auto woda, nie scieram a zostawiam do wyschniecia. Potem na szybie mam plamki i niczym nie moge tego usunac :evil:
a w jakim celu robisz ten test ??
Test robie tylko, zeby sprawdzic czy dany specyfik da rade to dziadostwo usunacVW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
Komentarz